Vragen City Marketing

Onbeantwoorde vragen worden beantwoord

Na de City Marketing avond op 3 oktober jongst leden was er gelegenheid om vragen te stellen over dit onderwerp. Vanwege de tijd werden helaas niet alle vragen beantwoord.

Onderstaand een overzicht van de gestelde vragen door het publiek en natuurlijk de antwoorden. Als dit weer nieuwe vragen oproept zullen we deze ook  zo goed mogelijk beantwoorden.

City Marketing vragen

Deze kunnen prima naast elkaar draaien. Wanneer men de AH, HEMA of GAMMA kaart gebruikt sparen ze voor een individueel spaarsysteem. Wanneer ze ook kunnen sparen voor een stadssysteem, zullen consumenten dit ook doen. Dit zijn alleen maar extra voordelen voor de consument.
Tegenwoordig in Nederland, is de norm van 1 jaar al voorbij. Men vindt dit een te korte periode, dus wij hebben gekozen in Arnhem voor drie jaar. Ondernemers zijn verantwoordelijk voor de kwaliteitswaarborg, zij gaan er hopelijk vaak mee in aanraking komen.
CCV sorteert al voor op de nieuwe, Europese privacy wetgeving die van kracht zal zijn in 2018.
De vervallen gelden op de cadeaukaarten zullen zeer zeker niet ten goede van CCV komen. Wat bijvoorbeeld in Arnhem is afgesproken met de acceptanten; Het vervallen geld zal gebruikt worden voor marketing ten goede van het systeem ofwel de ondernemers krijgen een korting op hun maandtarief.
Dat is wat de organisatie beslist. CCV zal hierin alleen adviseren/bijstaan.
In Sint Truiden ligt het verval op 7%, dus 93% van de uitgegeven cadeaukaarten wordt verzilverd.
Ik zou zeker willen adviseren om bij de start tussen de 40 en 50 ondernemers te hebben die mee doen.
Het ligt eraan of de punten een waarde vertegenwoordigen. Mocht dit zo zijn, dan geldt het volgende: Winkel 1 geeft voor 20 euro aan punten weg, deze moeten in de pot gestort worden. Winkel 2 neemt 20 euro aan punten aan van de kaart en zal dus 20 euro uit de pot ontvangen. Er zijn verschillende mogelijkheden hoe wij als CMA(City Marketing Appingedam) hiermee om kunnen gaan. - Je geeft waarde aan de punten (geldstromen derdengelden en pot betalingen) - Het blijven spaarpunten en de winkelier bepaalt zelf wat er tegen over staat. - spaarpunten worden lootjes en je kunt stadsprijzen winnen (€50 besteding is 1 lot / prijzenpot)
Dit is uiteraard mogelijk, maar ik zou het zoveel mogelijk beperkt houden tot Appingedam. Dit ook om verwarring te voorkomen.
Er zal goed nagedacht moeten worden of dit centraal opgepakt moet worden (denk aan één nieuwsbrief met aanbiedingen vanuit de organisatie) of dat het vrij is voor ondernemers om wat te versturen. Consumenten moeten zich uiteraard kunnen uitschrijven.
CCV kan de gelden beheren en de uitbetalingen verzorgen tegen een maandelijks tarief. Dit kan Appingedam ook zelf verzorgen door een derdengelden rekening op te zetten en wekelijks/maandelijks zelf de uitbetalingen doen. CCV rekent geen transactiekosten. Alleen een tarief wanneer wij het geld beheren en de uitbetalingen verzorgen.
Er zit geen verschil in de maandelijkse kosten. Alleen het feit dat mensen zonder CCV betaalautomaat, een tablet nodig hebben.
Wanneer persoon A de cadeaukaart schenkt aan persoon B, dan zal persoon B de cadeaukaart moeten activeren door zijn/haar emailadres en kaartnummer bij de online portal in te vullen.
De app is beveiligd en staat onder toezicht in ons bedrijf CCV. Bij virussen of datalekken zal dit meteen naar de klanten gecommuniceerd worden, samen met een actieplan voor de oplossing. CCV heeft een hoog niveau van security, dit door het feit dat wij ook transacties verwerken. (onder toezicht van DNB)
Wanneer ondernemer A een cadeaukaart verkoopt, zal dit worden geregistreerd in het systeem. Aan het eind van de week zal ondernemer A het geld van de verkochten cadeaukaarten overmaken aan de stichting derdengelden van Appingedam (of CCV). Wanneer ondernemer B een cadeaukaart aanneemt, zal dit worden geregistreerd in het systeem. Aan het eind van de week zal er vanuit stichting derdengelden, geld worden overgemaakt naar ondernemer B wat gelijkstaat aan de waarde van ingenomen cadeaukaarten.
CCV zal de data opslaan op servers, maar Appingedam is eigenaar van de data en heeft ten alle tijden inzicht hierin.
De kosten voor ondernemers bedraagt €10,- per maand voor de software licentie. Daarnaast een eenmalige aanschaf voor een tablet, mocht dit nodig zijn. Ook zijn er eenmalige kosten voor het systeem en kosten voor aanschaf van de stadspassen en/of cadeaukaarten. Hiervoor zal het nieuw te vormen bestuur op zoek moeten naar financiële middelen.
 

 

De uitnodiging nog een keer zien?

3-oktober-succesvol